صفحه نمایش ها و تلویزیون ها ، دارای فناوری های مختلفی هستند که در ادامه راجع به این فناوری ها توضیح خواهیم داد و تفاوت های آنها را مورد بررسی قرار می دهیم با ما همراه باشید.
نمایشگر های CRT (منسوخ شده)
CRT : همان طور که می دانید این تکنولوژی در سالهای قبل مورد استفاده قرار می گرفت و امروزه منسوخ شده است و تکنولوژی های جدیدتری جایگزین آن شده است . این نمایشگرها فضای بیشتری اشغال می کردند .
تلویزیون و نمایشگر های LCD
LCD : ال سی دی ها ، درواقع اولین تلویزیون های باریک بودند ، کلمه LCD مخفف liquid crystal display و به معنی صفحه نمایش کریستال مایع می باشد.
ویژگی های صفحه نمایش های LCD
- برای روشنایی صفحه از چراغهای فلورسنت (CCFLs) استفاده می کنند . CCFL ها شبیه به چراغ های فلورسنت هستند. آنها برای تولید نور از گاز شارژ شده استفاده می کنند.
- می تواند هم به عنوان مانیتور کامپیوتر عالی و هم یک تلویزیون شگفت انگیز استفاده شود بدون تغییر کیفیت .
- دارای تاری حرکت در مدل های پایین تر می باشند.
- دارای مشکلات یکنواختی در زمینه نور پس زمینه باشید.
- زاویه دید محدود تری دارند .
تلویزیون و صفحه نمایش های LED
LED : این تکنولوژی ، نسبت به تکنولوژی قبلی پیشرفته تر بوده که در آن به جای کریستال مایع از دیود های نوری استفاده می کنند و دارای مزایای زیادی نسبت به LCD می باشند که در ادامه برخی از رایج ترین ویژگی های این فناوری را شرح خواهیم داد.
- ال ای دی ها درواقع از دیودهای ساطع کننده نور (LED) استفاده می کنند.
- کنتراست عالی ( تولید نهایت درخشانی رنگ سفید و تاریک ترین رنگ مشکی )
- دارای وزن کم و سبک تر نسبت به مدل قبلی . این تلویزیون ها نسبت به مدلهای قبلی بسیار سبک تر بوده و ضخامت کمتری دارند.
- مصرف برق بسیار کمتر از مدلهای قبلی
صفحه نمایش های PLASMA
تلویزیون و صفحه نمایش های پلاسما برای نمایش تصاویر از سلولهای کوچکی از گازها ( زنون و نئون ) استفاده می کنند که این مسله باعث ارائه تصاویر بسیار روشن و واضح می شود و از همین رو نیازی به نور پس زمینه ندارند.
این تلویزیون برای تماشای فیلم در اتاق های با نور کم بسیار عالیست . همچنین کیفیت رنگ ها نیز در این نوع تلویزیون ها عالیست و علاوه بر آن ، زاویه دید بسیار خوبی داشته و از هر زاویه ای به راحتی می توانید به تماشای تلویزیون بپردازید.
همچنین نکته دیگری که در مورد این تلویزیون ها وجود دارد این است که دارای ابعاد بزرگی هستند ( بین 42 الی 63 اینچ ).
ضمنا این تلویزیون ها تصاویر متحرک سریع را بدون تاری حرکت نمایش می هد. در حالیکه در تلویزیون های LCD این مشکل وجود داشت و در جابجایی فریم ها ، سایه فریم قبلی روی فریم جدید برای لحضه ای روی صفحه باقی می ماند. تلویزیون های پلاسما برای تماشای مسابقات ورزشی بخصوص فوتبال و همچنین برای بازی های ویدیویی ایده آل هستند ، چراکه جزییات بصری را به طرز حیرت انگیزی ارائه می دهد.
جمع بندی پایانی :
از آنجا که کاربران زیادی درمورد تفاوت های بین LCD – LED و PLASMA سوال پرسیده بودند ، ما در تحریریه همه چی مگ تصمیم به نگارش این مقاله و پاسخ به این سوالات گرفتیم . در صورتیکه شما هم در این مورد سوال دارید و پاسخ سوال تان در این مقاله نیست ، می توانید از طریق نظرات همین پست مطرح کنید تا به آن پاسخ دهیم .
دیدگاهتان را بنویسید